Kadang kala saya sememangnya mengarut dalam berbahasa. Akan tetapi, itulah diri saya. Saya tidak mahu jadi orng lain, tidak juga mahu jadi sempurna. Saya mahu jadi diri sendiri. Saya berbahasa atas perspektif yang saya ada dan semua ini secara luhurnya dari kotak hati dan fikiran saya. Bacalah dengan minda yang terbuka :)

August 6, 2010

Ponteng

HAHA, prkataan nie dah mmng sinonim dah dgn aku. Boleh kata tiap tiap hari lah aku buat bnda trkutuk nie. SHIT ! Huishh, tpi jgn sangka buruk ehh, aku ponteng satu masa jaa. Sbb ?? aku dah tawu satu masa prtama bagi ckgu yg ajar dua masa, diorng MESTI tnya pasal HOMEWORK.

Aku dah bajet dah masa, time depa nk tnya pasal hw and cek hw, aku mmng xkan ada dalam kelas. Masa depa start ajar barulah aku masok kelas. Sbb aku nk blajar. HAHA. Tpi aku rasa cikgu pOn dah faham aku kott. Kengkadng, dia tnya kat bdk kelas aku pasal hw, tpi kat aku depa xtnya. HAHA. Kalau dah faham tu bgos ah knn. Bgos bgos.

Tpi aku nie ada otak jgk, xkn lah aku nk biar kn perasaan tidak suka buat hw nie prlarutan kat sanubari aku nie. Aku buat tu buat ah, tpi mcm biasa, hntar lambat. Tpi aku xtiru tau. Aku do it with my own. Kalau bnda yg mmng kena tiru tu, trpaksa laa.

Huishh, ponteng nie xlah brapa best APABILA TRKANTOI. HAHA. So, dalam kontek nie kita kena bijak. Dalam erti kata bijak mncari port port yg sesuai agar tidak dilihat atau disyak buruk oleh para para guru. :) Dan apabila trkantoi, kita juga haruslah bijak mengatur kata kata dusta kita, agar dapat trlepas dari disyak buruk atau masok ke pejabat. :)

SMK Pauh Jaya, Port trbaik : BILIK WUDUK. Besebelahan surau.
-tmpat lending paling slamat.
-kalis suara.
-kalau trkntoi jgk. PADAN MUKA. HAHA
(wong & matkedah yg ckp, tpi mmng betul)
:)

Kat sini aku cuma nk ckp, KITA ADA OTAK dan SEMUA ORANG ADA OTAK, YG PENTING KITA KENA PNDAI GUNA OTAK KITA.

Skolah tmpat blajar. Kalau nk ponteng atas sbb XMAHU BLAJAR, lebih baik prgi kerja cari duit, cari rezeki yg halal. Xlah menyusah kan orang tua kita.

NAK BLAJAR, BUAT CARA NK BLAJAR.
No comments:

Post a Comment