Kadang kala saya sememangnya mengarut dalam berbahasa. Akan tetapi, itulah diri saya. Saya tidak mahu jadi orng lain, tidak juga mahu jadi sempurna. Saya mahu jadi diri sendiri. Saya berbahasa atas perspektif yang saya ada dan semua ini secara luhurnya dari kotak hati dan fikiran saya. Bacalah dengan minda yang terbuka :)

March 18, 2011

DOTA

Kalau ada yg tak tau lagi pasai dota nie mai aku cerita skit kat hgpaa.
Dota nie , singkatan untuk "Defence of the Ancient" ,
Orang Malaysia kata , Dunia Orang Tanpa Awek . HOHO !!
Sebab apa ? Kalau nak jadi Profasiaonal dalam game nie, kena tinggai lah semua awek awek nie.

Masa tengah main game nie , mesti text xbalas, call xangkat , miscall buat xtau , Mak panggil soh buang smpah kata "sat sat". Fuhh pendek kata, Dota nie memukau. Kepada awek awek yg berpakwekan pemain dota, mesti akan Anti-Dota . PERCAYALAH !

Dota nie, banyak mengajar pemain pemainnya , erti kehidupan.
Orang tua tua kata, xdak dota, xdak lah lelaki yg berkepimpinan dan berkooperatif. WOWW !
DotA, nie mmg game yang agak complicated, susah nak main, tapi bila dah reti, mesti best.
Satu dunia main game nie jadi kita boleh "WIDENS THE CIRCLE OF FRIEND",

Game nie juga akan mengajar orang orang melayu, bahasa mandarin , sbb 65% player dari M'sia orang cina. Antara perkataan mandarin yg famous , CB = mencarut , LANC = mencarut , Niama = mak kau, walao = terkejut, liao = aku tak tau, pui = meludah dan banyak lagi. Tapi, apa yg dipelajari smuanya bahasa xelok.
Xpaa la , yg penting ILMU. Ilmu Allah kan luas :)





Kepada orang yg ingin mencuba, aku ingatkan, "kalau takut dilambung ombakk, jagan berumah ditepi pantai" sbb bila terjebak, susah nak keluaq , kalau dah main, mesti ketagih. Crius tak tipu !

Kalau nak kata main game nie, budaya xsihat, xboleh jugak.
Sebab game nie, mmg betol betol mengasah kesabaran untuk mengumpul duit dan level. Di samping itu, menanam sifat "TAHAN MAKI" dalam jiwa raga pemain. Selain itu, membentuk lelaki lelaki menjadi Pewira yang BEKERJASAMA dan menyedari bahawa "kalah sekali , xbermakna kalah selama-lamanya " dan memegang pada kata kata seorang TOKOH ISLAM "Salahudin Ayubi " :

"BERUNNDUR BUKAN BERERTI KALAH , TAPI BERUNDUR ITU UNTUK BERUBAH !"


nyanyokk !


5 comments:

  1. ghahhh ! memang tensyen tahap bapak dengaq pasai dota. HUAHUAHUAAA. =='

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  3. terpukau suda..
    pas spm ty tggu la kau wahai dota..

    ReplyDelete